Domain regisztráció folyamata

A domain regisztráció menete
 
Az Ön által regisztrálni kívánt domain nevet ellenőrizze, hogy lehetséges-e a regisztrációja vagy már jelenleg foglalt. Legegyszerűbben a bal oldalon lévő "Domain ellenőrzés" dobozban tudja megtenni vagy a domain regisztrációs felületünkön a domain név megadásával és az ellenőrzés gomb megnyomásával.
A domainregisztrációs felületünkön tudja megadnia a regisztrálni kívánt domain nevet illetve a hozzá szükséges adatokat. Kérjük, hogy az űrlapon a csillaggal jelölt mezőket töltse ki, mert ezen mezők megadása nélkül nem lehetséges a domaint regisztrálni.
 
A domain regisztráció átfutási ideje 2-15 nap, attól függően, hogy az igényelt domain név prioritásos vagy nem prioritásos elbírálás alá esik.
  • prioritásos: amennyiben a megrendelő rendelkezik a domain név igénybevételéhez szükséges igazoló dokumentumokkal, pl.: cégnév, védjegy. Ebben az esetben a domain regisztráció 2 nap alatt megtörténik
  • nem prioritásos: amennyiben nem rendelkezik a domain név igényléséhez szükséges igazoló dokumentumokkal. Ebben a formában 15 nap alatt történik meg a regisztráció.
A megrendelt domain nevek éppen aktuális állapotuknak megfelelően a következő szinteken kerül besorolásra a rendszerünkben, amelyekről a megrendelő a rendszerünkben tájékozódhat:
 
Megrendelt:
Amennyiben sikeresen megadta a szükséges adatokat a rendszer fogadja igényét, erről a következő oldalon tájékoztatást kap, illetve a megadott e-mail címre is küldünk egy tájékoztató e-mailt, amely egy számlamásolatot tartalmaz, valamint egy munkanapon belül postai úton megküldjük az igénylő részére a számlát. A regisztráció díját átutalással 8 munkanapon belül szükséges kiegyenlíteni.
 
Várólista:
Amennyiben az benyújtott domain igénylés formai és technikai szempontból megfelelő, valamint a domain név delegálását végző szervezet által is jóváhagyásra kerül, akkor felkerül a várólistára. A várólistán lévő domainek itt tekinthetők meg: www.domainadminisztracio.hu/domain-neveim
 
Problémás:
Amennyiben hiányosan vagy nem megfelelő formátumban kerültek megadásra a domain igényléséhez szükséges adatok, akkor operátorunk telefonon, e-mail-ben megkeresi a domain nevet igényelni kívánó személyt, szervezetet az adatok pótlása érdekében.
 
Teljesítésre vár:
Abban az esetben, ha az igénylő nem egyenlítette ki a számlán szereplő összeget cégünk irányába, akkor a domain bejegyzése nem történik meg.
 
Regisztrált:
Ha benyújtott domainregisztrációs igény formai és technikai szempontból is megfelelő, és az ISZT(Internet Szolgáltatók Tanácsa) által jóváhagyásra kerül, akkor a domain név bejegyzésre kerül, erről egy tájékoztató e-mail küldünk a domain megrendelőjének.
 
 
 
Domain ellenőrzés
Domain név:
www.
Belépés/Regisztráció
Bejelentkezés
E-mail: *
Jelszó: *
 
Hírlevél
E-mail: *
Domain Regisztráció, Domain Fenntartás, Domainek - akkreditált regisztrátor